Премиерът в оставка Бойко Борисов за първи път не е най-споменаваната политическа фигура по

...
Премиерът в оставка Бойко Борисов за първи път не е най-споменаваната политическа фигура по
Коментари Харесай

Ето кои са били най-споменаваните личности по време на предизборната кампания за президент!

Премиерът в оставка Бойко Борисов за първи път не е най-споменаваната политическа фигура по време на предизборна акция. Това сочи проучване на фондация „ Медийна народна власт " и организация „ Маркет Линкс ". Според специалиста Орлин Спасов, медиите към този момент не са главен фактор за активизиране на предизборната акция. Това проличава от позитивния облик в трите национални малките екрани, който има претендентът на ГЕРБ Цецка Цачева и комичните мнения, които тя събира в обществените мрежи, изясни Спасов.

Двамата съществени кандидати за президентския пост Цецка Цачева и към този момент новоизбраният държавен глава Румен Радев са най-често срещаните персони в медиите, по време на акцията. Премиерът в оставка Бойко Борисов за първи път отстъпва лидерската позиция, съобщи Добромир Живков от „ Маркет Линкс ".

" Предизборната акция е характерен тип интервал, отразяващ характерен тип медийно държание, само че за първи път от много време виждаме Бойко Борисов да не е преди всичко измежду най-споменаваните лица, само че също по този начин за нас в немалка степен е изненада, че той въпреки всичко заема трето място в една акция предизборна със мощен мажоритарен детайл, каквато би трябвало да бъде.

Въпреки високия позитивен рейтинг, който Цецка Цачева има в малките екрани, по време на предизборната акция, тя загуби борбата на „ Дондуков 2 ", уточни Орлин Спасов от Фондация „ Медийна народна власт ".

" Не бива да забравяме безмилостния комизъм към нея в обществените мрежи по време на акцията. Медиите имат все по-голям контрапункт в други канали, където жителите непосредствено вземат думата и показват отношение ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР